Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[Download] "Dialoguri de duminica" by Gabriel Liiceanu ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Dialoguri de duminica

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Dialoguri de duminica
  • Author : Gabriel Liiceanu
  • Release Date : January 11, 2015
  • Genre: Philosophy,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1436 KB

Description

„Ce-ar fi, ne-am zis, ca într-o lume în care totul e sufocat de o pasageră «actualitate», în care totul e agitaÅ£ie cotidiană ÅŸi surescitare de tip breaking news, să vorbim despre «inactualităţile» durabile ale vieÅ£ii, singurele care contează cu adevărat?

Vrând să înÅ£elegem ce se întâmplă cu noi când spunem că «trăim», am căutat să facem un pictorial al vieÅ£ii, să surprindem existenÅ£a din diferite unghiuri ÅŸi în diferite poziÅ£ii. Am vrut să descâlcim nodurile existenÅ£ei, am vrut s-o obligăm să iasă din subînÅ£elesurile ei ÅŸi s-o facem să se exprime pe înÅ£elesul tuturor. Am vrut s-o recuperăm din teritoriul penumbrei, pentru a risipi, măcar o vreme, confuzia în care ne complacem trăind.“ (Autorii)

„AÅŸ spune că frumuseÅ£ea prieteniei noastre vine din faptul că de-o viaţă avem bombăneli reciproce. Ne contrazicem, dar nu putem unul fără altul, ÅŸi cred că ăsta e ÅŸi sensul dialogurilor pe care le-am încercat ÅŸi care acum, când sunt sub ochii noÅŸtri ÅŸi se transformă în carte, mi se par mai bune decât noi.“ (Andrei PLEȘU)

— Andrei, ne apropiem cu adevărat de sfârÅŸitul dialogului nostru de azi, dar ÅŸi de sfârÅŸitul celor optsprezece dialoguri pe care le-am avut împreună. Pe mine, am mai spus, discuÅ£iile cu tine m-au făcut să înÅ£eleg mai bine lumea.

— Avem câteva cearcăne în plus…

— Dar ne-am înÅ£elepÅ£it, ÅŸi poate ÅŸi alÅ£ii odată cu noi.


Download Free Books "Dialoguri de duminica" PDF ePub Kindle